skip to Main Content

Hoe werkt een Boulimia behandeling?

Wanneer je er aan toe bent gekomen om je verstoorde relatie met eten en jezelf aan te pakken en je eetrelatie en de verbinding met jezelf weer positief op te bouwen, wil je het volgende weten: Hoe gaat een Boulima Nervosa behandeling eraan toe? Natuurlijk wil je eerst weten wat er binnen de behandeling wordt aangepakt en daar even de tijd voor nemen. Daarom neem ik je mee in dit artikel in de Boulimia Nervosa behandeling opties, zodat je weloverwogen je keuze kan maken om je hierbij te laten ondersteunen.

Lees verder

Boulimia behandeling

Is een behandeling nodig?

Allereerst vraag je jezelf misschien nog steeds af of het nodig is in behandeling te gaan. Ik raad je sterk aan dit wel te doen. Het is niet zwak om jezelf te laten behandelen, het is juist heel sterk. Hulp hierbij ontvangen betekent ook: hulp van mensen die je voor zijn gegaan (bij Esti Helpt wel in ieder geval) en alleen dat al kan jou het vertrouwen geven dat dit ook voor jou mogelijk is!

Herken de symptomen van een eetstoornis

 • Kieskeurig zijn met eten
 • Angst om aan te komen
 • Laag of negatief zelfbeeld
 • Vertekend eigen lichaamsbeeld
 • Dwangmatig bewegen of sporten
 • Eetbuien afwisselen met diëten

Eetstoornis of eetprobleem?

Een eetprobleem is absoluut niet hetzelfde als een stoornis. Bij een stoornis zijn de gevolgen groter voor degene met de stoornis. Zo beheerst dit abnormale eetgedrag het leven en is er sprake van een ongezonde geest. Een eetprobleem zorgt ook wel voor moeilijke situaties rondom het eten, maar dit probleem is niet zo allesoverheersend en ingrijpend als bij een stoornis. Natuurlijk is het belangrijk om ook een eetprobleem serieus te nemen. Zo kan een eetprobleem uiteindelijk mogelijk weer uitgroeien tot een eetstoornis. Ben je niet zeker wat er bij jou of bij een dierbare speelt?

Gratis intake aanvragen

Herken de symptomen van een eetstoornis

Een eetstoornis zorgt dagelijks voor problemen. Er speelt meer dan alleen eten of niet eten. Iemand kan vastlopen vanwege vertekende gedachten over zichzelf. Hierdoor kan men te weinig of juist te veel gaan eten. Maar ook overmatig compenseren in de vorm van overgeven, diëten, laxeren of bewegen (sporten). Een eetstoornis is een verborgen probleem, wat je aan de buitenkant niet snel ziet of laat zien. Een duidelijk te herkennen signaal is vaak echter wel dat iemand kieskeurig omgaat met eten uit angst om aan te komen.

Doel van de boulimia nervosa behandeling

Het doel van een behandeling is niet alleen een normaal eetpatroon te laten ontwikkelen. Het doel is ook jou vrij te maken, vooral weer vrij in je hoofd. Hoe lekker zou het zijn als je geen last meer hebt van negatieve gedachten en belemmerende overtuigingen. Om daar te kunnen komen zijn er een aantal dingen die ik belangrijk vind bij behandeling boulimia:

 • Vergroten van weerbaarheid en zelfvertrouwen
 • Angsten doorbreken en overwinnen
 • Belemmerende overtuigingen onderzoeken
 • Weer leren houden van je lichaam en van voeding
 • Leren betere keuzes maken op basis van innerlijke kracht
 • Werken aan betere (zelf)communicatie

Zoals je al ziet is de behandeling niet gericht op alleen de relatie met eten maar gaat de behandeling veel verder dan dat. Ik kijk echt naar welke overtuigingen jou belemmeren zodat we je weer vrijheid kunnen laten ervaren. Zelfwaardering, zelfzorg, we zullen het allemaal aan bod laten komen. Wanneer jij je afvraagt of het nodig is er zo diep op in te gaan, lees nog even verder.

Hoe het bij mij ging:

Ik (eigenaresse van Esti Helpt) ben je zelf voorgegaan. Ook ik heb gekampt met eetbuien.
Mijn verhaal in een notendop:

Ik hield me bezig met het focussen op minder moeten eten van mezelf en veel compenseren.. Dit was echt een obsessie. Ook wilde ik dit enorm goed doen. Waardoor dit het belangrijkste werd in al mijn dagen. Ik kan nu wel zeggen dat mijn dagen compleet verpest waren wanneer ik dit niet goed genoeg had gedaan van mijzelf. Oordelen over mezelf. Verwijten. Ik was er zo druk mee in mijn hoofd. Dat was alles waar ik mee bezig was. Ik vond mezelf zwak. Ik kon iets niet. Voelde me dan niets waard. Mijn eigenwaarde hing hier helemaal van af. Ik ben zelf hulp gaan zoeken, besefte me dat dit niet is waar ik de hele dag mee bezig wilde zijn. Die hulp bestond natuurlijk niet uit alleen het eetpatroon wijzigen. Ik moest met mezelf aan de slag en ben nu nog dankbaar dat ik dit heb gedaan!

Gelukkig vond ik de juiste hulp. Ik ben volledig genezen en geniet van het leven. Ik heb mezelf ook gespecialiseerd als Toegepast psycholoog en ervaringsdeskundige counsellor waardoor ze nu begeleiding biedt hierin.

Boulimia Nervosa behandeling via Esti?

Lijkt het je fijn om eens meer te weten over hoe ESTI Helpt je hierbij zou helpen? Kom dan even met me in contact. Ik vertel je graag over hoe ik te werk ga en hoe ik je zou kunnen helpen. Vul het formulier even in en ik neem helemaal vrijblijvend contact met je op. Je bent het waard, echt!

Back To Top