skip to Main Content

Blog

Welkom op de blog van Esti Helpt. Hier lees je meer over veelvoorkomende onderwerpen en problemen rondom eetstoornissen. Ze zijn allemaal geschreven vanuit kennis en onderzoek, maar ook vanuit mijn eigen ervaring. Op deze manier probeer ik je online al een goed beeld te geven van mijn werkwijze en gedachtegang rondom hulpverlening bij eetstoornissen.

Mijn eigen verhaal: “Ik ben ik en dat is goed!”

Ik genoot van mijn tienerjaren toen ik de eetstoornis tegenkwam, of eigenlijk; dat de eetstoornis mij opzocht. Ik vertel je graag meer over mijn verhaal.
Lees meer

Wat is er nodig om je eetstoornis te overwinnen?

Vanuit mijn eigen ervaring en de wetenschap hierachter deel ik graag met je wat er nodig is om een eetstoornis te overwinnen. Op die manier lees je niet alleen hoe je het zou moeten doen, maar ook wat mij erin heeft geholpen.
Lees meer
Obsessief Sporten

Obsessief sporten, wat als sporten een verslaving wordt?

Herken je een obsessieve drang om te moeten sporten en is het geen kwestie van af en toe eens sporten meer? Lees in deze blog hoe je kunt blijven sporten zonder dat dit obsessief blijft.
Lees meer

Van anorexia naar boulimia

Boulimia en Anorexia zijn twee verschillende eetstoornissen, maar sommigen schieten van Anorexia door in Boulimia. Je vindt in deze blog verschillende redenen waarom dit kan gebeuren.
Lees meer

Anorexia en Boulimia

Wat is het verschil tussen de twee bekendste eetstoornissen Boulimia en Anorexia? In deze blog leg ik je uit wat de kenmerken zijn van deze twee en hoe je ze herkent bij jezelf of een ander.
Lees meer

Eetstoornis tips voor tijdens de feestdagen: voorkom je stress voor en tijdens de feestdagen!

Wanneer je anorexia, of een ander eetprobleem, met je meedraagt de feestdagen in, dan is dat verre van comfortabel. Maar gelukkig is er het een en ander dat je kunt doen om de stress niet te hoog op te laten lopen.
Lees meer

Online therapie en ondersteuning voor je eetprobleem, hoe werkt dat?

ESTI Helpt wil graag iedereen kunnen helpen bij een eetstoornis en biedt daarom online therapie. Zo is het voor jou mogelijk, waar je ook woont en wat je budget ook is, om ondersteuning te krijgen bij het herstellen van je eetprobleem.
Lees meer

Eetbuien en compenseren: Help werk en school zijn weer begonnen

Daar waar de meeste mensen om je heen blij zijn om vrienden en collega’s weer te zien, kun jij alleen maar denken: NEEEEE! Je veilige omgeving is verruild voor de dagelijkse jungle waar je moet zoeken naar je eigen veilige plekje.
Lees meer

Durf hulp te vragen bij het aanpakken van je eetstoornis

Om hulp vragen kan lastig zijn, dat kan ook zo zijn wanneer je last hebt van een eetstoornis. Er heerst vaak een overheersend gevoel van schaamte en mogelijk deels ontkenning, waardoor het eetprobleem langer dan nodig bij je blijft.
Lees meer

Uit therapie van een eetstoornis, en dan?

Na een intensieve tijd in therapie heb je enorme focus gelegd op het herstel van je eetstoornis. Jij bent verder gegaan daar waar anderen gewoon door zijn gegaan. En dat kan een hoop verwarring met zich meebrengen!
Lees meer

Sport tijdens het herstel van je eetstoornis, kan dat wel? 

Waar veel hulpverleners zeggen dat sporten tijdens de herstelperiode misschien niet verstandig is, kan het wel degelijk ondersteunen. In deze blog 3 keer sporttips onder de juiste begeleiding die bijdragen aan jouw herstel!
Lees meer
Back To Top