1. Als je zomervakantie pijnstiller weg valt – valt je lastige relatie met eten wel erg op…
Althans voor jezelf. Want sommige eetproblemen vallen helemaal niet zo op voor je omgeving. Wanneer jij er een kei in bent in het verbloemen van je eetbuien, en net zo druk bent met compenseren, heb je grote kans dat je ermee weg lijkt te komen. “Weet ik al” denk je nu. Heb ik niks aan denk je, want: je kent dit trucje wel. En begint jezelf dan ook echt te storen aan: jezelf! Je zit jezelf in de weg en komt lastiger weg met het gedrag dat je erop nahoudt.
Je agenda staat vol; je weet niet wat je overkomt.Begrijp je rol! Ja, je agenda staat vol. Nu alle verplichtingen weer aan staan, ren je van hot naar her. Maar jij maakt je agenda nog voller! Je bent alleen maar bezig met je eten plannen. Een dubbele agenda dus: Namelijk die van het dagelijks leven en die van je eetproblemen verbloemen. Juist op school en werk merk je: wat ben ik hier eigenlijk druk mee. En vooral vraag je je af: moet ik hier nog wel druk mee zijn?
Het slurpt energie. Je laadt niet op. Je krijgt er meer stress van. Het gevolg: je hebt je rare eetgewoonten nog meer nodig…. Maar, kan het wel anders?
2. Dingen die je geregeld denkt
“Om 15.00u een belangrijke afspraak, maar help… dat is net de tijd voor mijn tussendoortje.”
“De hele dag stilzitten, zo kom ik nooit aan mijn beweging?!”
“Ik voel spanning en ik kan echt geen eetbui hebben op het werk.. Zal ik ziek naar huis gaan?”
“Wat zullen anderen wel niet van mij vinden als ze mij zien eten in de pauze?”
Nu je merkt dat dit gedrag energie slurpt en ontzettend vermoeiend is, begin je je af te vragen hoe het überhaupt eigenlijk anders kan.
“Kan ik wel anders?” Door naar ‘Wat als je hier nog langer mee doorgaat.” Want: Ooit had dat nut, al dat moeilijke gedrag. Maar nu is het niet meer effectief. Je voelt het: het moet eigenlijk anders!Wanneer durf jij weer te gaan kijken naar: Hoe leef je je leven zonder dit probleem? Wat is mijn voorstelling van het leven als deze pijn gestild is? Durf je hier al aan te denken? Ik denk dat je ook zonder kan en mag! Zonder de hele dag: denken over je eten. En vervolgens weer overeten. Doodzonde al die energie. En ik kan het weten!
Gratis intake aanvragen
3. Wil jij de schaamte voorbij en hulp van mij als ervaringsdeskundige?
Struggle niet langer. Zorg voor jezelf. Boek die eerste gratis ‘kennismakings-’ call. Ook jij bent uniek. Zorg ervoor dat je nu eens echt voor jezelf kiest: en voel dat je klaar bent met die gehele eetstrategie achter de schermen.
Laat je horen. Besef dat het gewoon niet langer hoeft! Is dat eng? Misschien. Maar weet je wat pas echt eng is? In onzekerheid blijven. Jezelf afvragen of je ook zonder dit eetprobleem je leven kunt leven.
Stel jezelf niet langer vragen: kijk uit voor het gevaar hier zelf rond mee te blijven lopen.Zoals ik al aangaf, ik kan het weten. Ook ik struggelde ooit met een eetprobleem. Het niet eten, maar ook juist de eetbuien en compenseren is wat mij een tijd lang bezighield. En ik kan je zeggen: dat ik geen kwaliteit van leven.
Zorg er dan ook voor dat je weet dat je het anders mag gaan doen: laat iemand anders het je verzekeren.Ik weet als ervaringsdeskundige hoe het leven voelt, eenmaal na therapie. Het is een van de beste dingen die me is overkomen. Want: het leek wel alsof ik vergeten was om te leven. Ik geniet weer. Ik help nu zelfs! Als ervaringsdeskundige begeleid ik in mijn eigen praktijk bij eetproblematiek. Want ook jij kan dit leren: om te leven zonder je eetprobleem. Weet dat het beter kan!
In het hersteltraject help ik met een bewezen aanpak waarin ik veel aandacht besteed aan “Wie ben jij en waarvan word jij blij?”.Natuurlijk help ik je heel graag, maar ik kan me voorstellen dat je eerst eens vrijblijvend kennis zou willen maken. Daarom heb ik een ‘klikgesprek’ om ervoor te zorgen dat we elkaar vrijblijvend zonder verwachtingen gewoon eens kunnen leren kennen. Lijkt dit je fijn? Ga er gewoon voor! Een klikgesprek duurt 15 minuten en je bent nergens toe verplicht!