skip to Main Content

Doorbreek obsessief sporten

Herken je bij jezelf een obsessieve drang om te moeten sporten en is het al lang geen kwestie van gewoon af en toe eens sporten meer? Mis je plezier, ontspanning en ander fijns wat je daaruit haalde? Het kan zijn dat jouw passie voor de sport obsessieve vormen heeft aangenomen. Hoe kun je weer op een gezonde manier sporten en het plezier terugvinden, zonder dat het een blijvende obsessie wordt?

In dit traject maken we de eerste doorbraak door de achterliggende patronen op te sporen. Vervolgens bekijken we wat sporten in jouw leven betekent en stellen we een plan op hoe je van MOETEN sporten naar MOGEN sporten kan gaan. 

Lees meer over mijn werkwijze

Header praktijk Esti Helpt

Zorgverzekering

Goed om te weten: een deel van mijn counselling (psychosociale therapie) wordt door een groot aantal zorgverzekeraars vergoed, mits je aanvullend verzekerd bent met vergoeding voor alternatieve / complementaire geneeskunde of alternatieve zorg. Wil je weten of jouw aanvullende verzekering dit vergoedt? Klik hier voor een overzicht en neem contact op met je eigen zorgverzekering voor meer informatie.

Persoonsgebonden budget (PGB)

Het persoonsgebonden budget (pgb) is een subsidie van de overheid waarmee mensen naar eigen behoefte zorg in kunnen kopen. Dit is bedoeld voor mensen die door ziekte een beperking of gebrek bepaalde zorg nodig hebben. Het is mogelijk om een persoonsgebonden budget in te zetten voor counselling. Controleer hier of je in aanmerking komt voor het persoonsgebonden budget.

Consult bij Esti Helpt

Maak een afspraak

Heb je een vraag? Wil je meer informatie? Of wil je een afspraak maken? Stuur mij dan een bericht, dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Werkwijze

esti-helpt-kennismaking

1. Kennismaking

Mijn begeleiding is heel persoonlijk en daarom is de kennismaking een belangrijk onderdeel. Ik vind het van belang dat jij je op je gemak voelt. De therapeutische relatie is een belangrijke factor die bepalend kan zijn voor het slagen van je behandeling. De kennismaking is gratis en vrijblijvend.

Volgende pijler

esti-helpt-intake

2. Intake

Als het voor beiden goed voelt, plannen we een intakegesprek. Tijdens dit gesprek praten we over wat precies je klachten zijn, hoe je die ervaart, op welke vlakken in je leven deze klachten je belemmeren en wat je graag zou willen veranderen. Ook mag jij je verwachtingen uitspreken. Denk hierbij aan de frequentie dat je zou willen afspreken. Het kan zijn dat je deze (nog) niet zo goed weet; dit is niet erg.

Volgende pijler

Consult bij Esti Helpt

3. Counselling

Tijdens de counselling, zullen we je situatie en verwachtingen verder verkennen. Ik kijk verder dan de eetstoornis en stem de coaching hier op af. Ieder mens is uniek en daarmee ook elke eetstoornis. Door de eetstoornis vanaf de kern aan te pakken worden patronen en overtuigingen zichtbaar gemaakt en met respect doorbroken, waardoor er ruimte ontstaat om nieuw, passend gedrag eigen te maken wat een positieve invloed heeft op de kwaliteit van je leven.

Volgende pijler

esti-helpt-methode

4. Methode

Tijdens de counselling consulten werk ik met verschillende methodieken, zoals Cognitieve Gedragstherapie, en zet ik de kracht van mijn eigen herstelervaring in. Dit integreer ik in onze gesprekken en opdrachten. Ze sluiten aan bij jouw doelen en het traject van je herstel. Het kan ook zo zijn dat ik dit inzet tijdens een wandeling of lichaamsgerichte oefeningen.

Volgende pijler

esti-helpt-locatie

5. Locatie

In mijn praktijk aan huis is een warme sfeer gecreëerd, waar iedereen zich op zijn of haar gemak kan voelen. Bovendien ligt de praktijk aan de rand van het bos, waardoor het zich perfect leent om samen een wandeling te maken als je daar behoefte aan hebt. Een consult bij jou thuis of telefonisch kan natuurlijk ook als je dat fijner vindt.

Maak een afspraak

Back To Top