skip to Main Content

Wachttijd overbrugging

Wanneer je de dappere stap naar de hulpverlening hebt gezet, kan het zijn dat je met een wachttijd te maken krijgt voor de eetstoornis-behandeling elders. Deze wachttijden variëren van een aantal weken tot een aantal maanden. Voor veel mensen is dit een moeilijke tijd. Ook ik heb hier in het verleden mee te maken gehad. Dat moment dat je je probleem eindelijk erkent, tot actie over wilt en dan in de wacht wordt gezet. Letterlijk. Vanuit deze persoonlijke ervaring heb ik een wachttijd overbruggingsprogramma ontwikkeld, zodat jij nooit hoeft te wachten op passende hulp.

Neem direct contact op

Of lees verder

Header praktijk Esti Helpt

Zorgverzekering

Goed om te weten: een deel van mijn counselling (psychosociale therapie) wordt door een groot aantal zorgverzekeraars vergoed, mits je aanvullend verzekerd bent met vergoeding voor alternatieve / complementaire geneeskunde of alternatieve zorg. Wil je weten of jouw aanvullende verzekering dit vergoedt? Klik hier voor een overzicht en neem contact op met je eigen zorgverzekering voor meer informatie.

Persoonsgebonden budget (PGB)

Het persoonsgebonden budget (pgb) is een subsidie van de overheid waarmee mensen naar eigen behoefte zorg in kunnen kopen. Dit is bedoeld voor mensen die door ziekte een beperking of gebrek bepaalde zorg nodig hebben. Het is mogelijk om een persoonsgebonden budget in te zetten voor counselling. Controleer hier of je in aanmerking komt voor het persoonsgebonden budget.

Consult bij Esti Helpt

Maak een afspraak

Heb je een vraag? Wil je meer informatie? Of wil je een afspraak maken? Stuur mij dan een bericht, dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waarom de wachttijd overbruggen?

Een periode waarin de eetstoornis soms sterker wordt en het hard werken is om je motivatie te behouden. Je zet misschien voor je gevoel eerder stappen achteruit dan vooruit. Dit hoeft jou niet te overkomen en speciaal voor deze periode bied ik deze wachttijdoverbrugging aan. Samen kijken we naar wat je nu nodig hebt tot de tijd dat je in behandeling gaat. Ongeacht welke behandeling en hoe lang je moet wachten.

Dit zijn jouw voordelen:

• Erkenning van een ervaringsdeskundige
• Binnen 2 weken je eerste gesprek
• Ondersteuning voor wat jij NU nodig hebt
• Jij bepaalt jouw tempo en de richting die we op gaan
• Steun voor jou. Juist als het even minder lekker met je gaat
• Mogelijkheid tot online ondersteuning en contact op de momenten dat JIJ het nodig hebt

Heb jij ook behoefte aan een luisterend oor, laagdrempelige ondersteuning, erkenning en begrip in jouw situatie? Plan dan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in.

Werkwijze

esti-helpt-kennismaking

1. Kennismaking

Mijn begeleiding is heel persoonlijk en daarom is de kennismaking een belangrijk onderdeel. Ik vind het van belang dat jij je op je gemak voelt. De therapeutische relatie is een belangrijke factor die bepalend kan zijn voor het slagen van je behandeling. De kennismaking is gratis en vrijblijvend.

Volgende pijler

esti-helpt-intake

2. Intake

Als het voor beiden goed voelt, plannen we een intakegesprek. Tijdens dit gesprek praten we over wat precies je klachten zijn, hoe je die ervaart, op welke vlakken in je leven deze klachten je belemmeren en wat je graag zou willen veranderen. Ook mag jij je verwachtingen uitspreken. Denk hierbij aan de frequentie dat je zou willen afspreken. Het kan zijn dat je deze (nog) niet zo goed weet; dit is niet erg.

Volgende pijler

Consult bij Esti Helpt

3. Counselling

Tijdens de counselling, zullen we je situatie en verwachtingen verder verkennen. Ik kijk verder dan de eetstoornis en stem de coaching hier op af. Ieder mens is uniek en daarmee ook elke eetstoornis. Door de eetstoornis vanaf de kern aan te pakken worden patronen en overtuigingen zichtbaar gemaakt en met respect doorbroken, waardoor er ruimte ontstaat om nieuw, passend gedrag eigen te maken wat een positieve invloed heeft op de kwaliteit van je leven.

Volgende pijler

esti-helpt-methode

4. Methode

Tijdens de counselling consulten werk ik met verschillende methodieken, zoals Cognitieve Gedragstherapie, en zet ik de kracht van mijn eigen herstelervaring in. Dit integreer ik in onze gesprekken en opdrachten. Ze sluiten aan bij jouw doelen en het traject van je herstel. Het kan ook zo zijn dat ik dit inzet tijdens een wandeling of lichaamsgerichte oefeningen.

Volgende pijler

esti-helpt-locatie

5. Locatie

In mijn praktijk aan huis is een warme sfeer gecreëerd, waar iedereen zich op zijn of haar gemak kan voelen. Bovendien ligt de praktijk aan de rand van het bos, waardoor het zich perfect leent om samen een wandeling te maken als je daar behoefte aan hebt. Een consult bij jou thuis of telefonisch kan natuurlijk ook als je dat fijner vindt.

Maak een afspraak

Back To Top