skip to Main Content

Eetstoornis behandeling kiezen?

Een eetstoornis behandelen kan! Laten we vooral beginnen met het positieve nieuws. Daarbij maakt het niet uit of je nu net een eetstoornis hebt of er al een groot deel van je leven mee kampt. De behandeling van Esti Helpt is specifiek gericht op duurzaam herstel door te werken met een ervaringsdeskundige.

Lees verder

Het aanpakken van de oorzaak

Doordat de eetstoornis behandeling van Esti Helpt gericht is op het aankijken van de diepere laag onder het verstoorde eetgedrag, behandelt Esti Helpt duurzaam. We kijken niet alleen welk gedrag en overtuigingen jou remmen, hierdoor ontdekken we samen ook hoe de eetstoornis een functie voor je heeft/had en hoe dit gekoppeld is geraakt. Daardoor herken je gedrag en patronen en maken we ruimte voor nieuw gezond gedrag. Ook op het gebied van gedachten doen we dit. Zo werken we aan een positiever zelfbeeld, leren we jou als uniek persoon te zien met eigen krachten en talenten en kunnen we op die manier vanuit jouw eigen kracht je eetpatroon veranderen.

Herken de symptomen van een eetstoornis

  • Kieskeurig zijn met eten
  • Angst om aan te komen
  • Laag of negatief zelfbeeld
  • Vertekend eigen lichaamsbeeld
  • Dwangmatig bewegen of sporten
  • Eetbuien afwisselen met diëten

Vrij van de eetstoornis door een betrokken professionele eetstoornis behandeling

Het duurzaam herstellen van de eetstoornis maakt je vrij. Zodoende werken we aan een stevige solide basis in jezelf. Waardoor je weer vertrouwt op jezelf en jouw motivatie voor herstel alleen maar nog groter gaat worden. Esti Helpt kenmerkt zich door een betrokken professionele aanpak. Die zowel (deels) online als 1-op-1 live kan plaatsvinden, zodat jouw herstelproces past bij de fase waarin je je bevindt, een aanpak die past in jouw leven!

Gratis intake aanvragen

Herken de symptomen van een eetstoornis

Een eetstoornis zorgt dagelijks voor problemen. Er speelt meer dan alleen eten of niet eten. Iemand kan vastlopen vanwege vertekende gedachten over zichzelf. Hierdoor kan men te weinig of juist te veel gaan eten. Maar ook overmatig compenseren in de vorm van overgeven, diëten, laxeren of bewegen (sporten). Een eetstoornis is een verborgen probleem, wat je aan de buitenkant niet snel ziet of laat zien. Een duidelijk te herkennen signaal is vaak echter wel dat iemand kieskeurig omgaat met eten uit angst om aan te komen.

De diverse soorten behandelingen eetstoornissen behandeling van Esti Helpt

Elk traject wordt altijd persoonlijk aangegaan, waardoor een uitgebreide intake en kennismaking altijd de warme start zijn die zo nodig is om je veilig te voelen. Ik kijk verder dan de eetstoornis en stem de coaching hier op af. Ieder mens is uniek en daarmee ook elke eetstoornis. Door de eetstoornis dan ook echt vanaf de kern aan te pakken, worden jouw unieke patronen en overtuigingen zichtbaar gemaakt. Zo kunnen we ze met respect doorbreken, waardoor er ruimte ontstaat om nieuw, passend gedrag eigen te maken! Dit heeft een ontzettend positieve invloed op jou en de kwaliteit van je leven. Door te werken met verschillende professionele methodieken, zoals NLP en Cognitieve Gedragstherapie, en daarbij passende opdrachten, is de behandeling echt afgestemd op jou.

Ik bied jou als ervaringsdeskundige hoop en een veilige omgeving voor de behandeling

Ik weet dat het juist met een ervaringsdeskundige aan je zij, veilig voelt om te durven delen. Nu je weet dat ik ook dit pad heb bewandeld begrijp je vast dat geen vraag of onderwerp mij vreemd is.

“ Ik weet immers zelf hoe het is… “

Als ervaringsdeskundige heb ik het vermogen om op grond van eigen herstelervaring ruimte te maken voor het herstel van anderen. De kennis die door reflectie op eigen ervaringen en ervaringen van deelgenoten is vergaard, en aangevuld is met kennis uit andere bronnen, wordt op een professionele manier ingezet in de begeleiding.

Zo help ik je bij het herstellen van je eetstoornis door mijn eigen kennis en ervaringen in te zetten.

Meer weten over de verschillende soorten behandelingen eetstoornissen  van Esti Helpt?

Lijkt het je fijn om aan de slag te gaan met het verder herstellen van je eetprobleem? 

Weet dat Esti Helpt geboren is vanuit ervaring. Ik, Esti, ben ervaringsdeskundige en weet hoe het kan zijn, voor en na therapie. Ik weet dan ook prettig het is om ondersteuning te mogen ontvangen. Ook jij doet ertoe! Ook jij kan hier verder in komen, of liever gezegd, uit komen 😉 Ik help je dan ook graag. Neem contact met me op en we maken vrijblijvend eens kennis.

Back To Top