skip to Main Content

3 maanden programma

Als ervaringsdeskundig eetstoornis therapeut/counsellor werk ik met de behandelmethodes van Charlie Paludanus, therapeut en oprichtster van vrijvaneetstoornis.nl en schrijfster van het boek Bevrijd jezelf van eetbuien & boulimia. Aan de hand van haar LEVEN-methode®, boek en succesvolle Bevrijd Jezelf® – drie maanden programma help ik je jezelf bevrijden van eetbuien, boulimia, eetstoornis en/of obsessie voor gewicht, sporten en eten. 

Daarbij werken we zowel aan het normaliseren van je eetpatroon als aan de onderliggende problemen. Omdat je alleen dan volledig kunt herstellen van je eetstoornis en vrij in het leven kunt staan.

Lees meer over dit traject

Header praktijk Esti Helpt

Inhoud van het programma

Na een eerste kennismakingssessie (startsessie), gaan we aan de slag met LEVEN-methode® en het succesvolle Bevrijd Jezelf® – drie maanden programma  

In de startsessie gaan we direct aan de slag. Je krijgt meteen meer inzichten en handvatten hoe je wel je eetbuien, eetprobleem of eetstoornis kunt aanpakken. Zodat je uit de vicieuze cirkel kunt stappen en kunt starten met je herstel. Tijdens de startsessie kijken we tevens samen of het 3 maanden traject bij jou past of dat een andere begeleidingsmethode beter bij je past.

Tijdens dit traject krijg je iedere twee weken een individuele coachsessie van 1,5 uur: totaal 7 sessies aangevuld met e-mail coaching tussen de sessies in.

Het belangrijkste werk zit tussen de sessies in. Dan ga je namelijk zelf actief aan de slag met de inzichten uit de sessie. Je ontvangt daarvoor na iedere sessie inzicht gevende en diepgravende huiswerkopdrachten compleet met extra info, tips en oefeningen. Tussen de sessies in krijg je steeds een e-mail consult waarin je direct feedback krijgt op je vorderingen, vragen en huiswerkopdrachten zodat je met die tips weer verder kunt.

Trajecten

Je kunt bij me terecht als je relatie op gebied van eten, bewegen en/ of je uiterlijk op deze vlakken verstoord, ongezond of obsessief is. Ook als je sportief bent. Familie en vrienden help ik ook graag in de omgang met een naasten die een eetstoornis heeft. Om deze hulp zo goed mogelijk aan te laten sluiten, werk ik met de volgende drie trajecten.

Ondersteuning door ESTI via PGB

Esti Helpt kan op verschillende leefdomeinen aan de slag gaan met cliënt om zijn/haar vaardigheden te vergroten. Afhankelijk van de individuele doelen kan gedacht worden aan begeleiding tijdens eetmomenten en het vergroten van mentale weerbaarheid. Ook is er begeleiding mogelijk voor het vinden van passende tijdsinvulling en het werken aan overige persoonlijke doelen.

Meer over PGB mogelijkheden

Doorbreek obsessief sporten sessie

Herken je bij jezelf een obsessieve drang om te sporten en is het al lang geen kwestie van af en toe sporten meer? Mis je het plezier en de ontspanning die je daaruit haalde? Het kan zijn dat jouw passie voor de sport obsessieve vormen heeft aangenomen. Hoe kun je weer op een gezonde manier sporten en het plezier terugvinden, zonder dat het een blijvende obsessie wordt?

Meer over obsessief sporten

Counselling op maat

Heb jij een eetstoornis? Of loop je met obsessieve gedachten rondom eten, je uiterlijk en/of bewegen en merk je dat dit je belemmert in je dagelijkse leven? Weet je nog niet zeker of je hulp nodig hebt? Of juist wel? Jij bent welkom! Tijdens de consulten, zullen we je situatie en verwachtingen verder verkennen. Ik kijk verder dan de eetstoornis en stem de counselling hierop af.

Meer over counselling

Consult bij Esti Helpt

Contact

Heb je een vraag? Wil je meer informatie? Of wil je een afspraak maken? Stuur mij dan een bericht, dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorgverzekering

Goed om te weten: een deel van mijn counseling (psychosociale therapie) wordt door een groot aantal zorgverzekeraars vergoed, mits je aanvullend verzekerd bent met vergoeding voor alternatieve / complementaire geneeskunde of alternatieve zorg. Wil je weten of jouw aanvullende verzekering dit vergoedt? Klik hier voor een overzicht en neem contact op met je eigen zorgverzekering voor meer informatie.

Persoonsgebonden budget (PGB)

Het persoonsgebonden budget (pgb) is een subsidie van de overheid waarmee mensen naar eigen behoefte zorg in kunnen kopen. Dit is bedoeld voor mensen die door ziekte een beperking of gebrek bepaalde zorg nodig hebben. Het is mogelijk om een persoonsgebonden budget in te zetten voor counseling. Controleer hier of je in aanmerking komt voor het persoonsgebonden budget.

Back To Top