skip to Main Content

Overbruggingszorg terwijl je wacht op jouw eetstoornis behandeling

Helaas zijn er nog altijd lange wachtlijsten voor de behandeling van een eetstoornis. Afhankelijk van de behandeling variëren de wachttijden van een aantal weken tot een aantal maanden. Hierdoor kan het zijn dat de klachten erger worden. Een eetstoornis is hardnekkig en kan snel achteruitgaan wanneer er geen hulp of steun is. Sommige patiënten belanden zelfs in het ziekenhuis tijdens deze periode. Ik weet zelf hoe het voelt om in de wacht gezet te worden. Daarom bied ik overbruggingszorg aan, zodat jij nooit hoeft te wachten op passende hulp.

Lees verder

Overbruggingszorg eetstoornis

Wat is overbruggingszorg bij Esti Helpt?

Overbruggingszorg is zorg of begeleiding terwijl je wacht op een behandeling elders. Dit kan bijvoorbeeld een opname zijn in een eetstoorniskliniek. Tijdens de wachttijd overbrugging bekijken we samen wat jij nu nodig hebt en hoe we de wachttijd het beste kunnen invullen. Binnen twee weken plannen we het eerste gesprek in. Dit kan in mijn praktijk in Kaatsheuvel of online.

Misschien is het voor jou fijn om te praten met iemand die je niet kent. Als ervaringsdeskundige weet ik hoe het voelt om een eetstoornis en sportverslaving te hebben. Het kan al een groot verschil maken als je het gevoel hebt dat er iemand naar je luistert.

Of misschien ben je op zoek naar tips en adviezen? Ik kan met je meekijken naar je planning en dagritme. Het kan fijn zijn om wat meer structuur en ritme in je dagen te hebben. Vind je het moeilijk om grenzen te stellen? Heb je last van een negatief zelfbeeld, perfectionisme of prestatiedrang? Ik kan je adviseren hoe je hiermee om kunt gaan.

Herken de symptomen van een eetstoornis

  • Kieskeurig zijn met eten
  • Angst om aan te komen
  • Laag of negatief zelfbeeld
  • Vertekend eigen lichaamsbeeld
  • Dwangmatig bewegen of sporten
  • Eetbuien afwisselen met diëten

Ik werd zelf ook in de wacht gezet

In het verleden heb ik zelf ook te maken gehad met wachttijden. Ik had eindelijk mijn probleem erkend en wilde tot actie overgaan. Dit was voor mij al een hele spannende en dappere stap. Maar toen werd ik in de wacht gezet. Een moeilijke tijd volgde. De eetstoornis had nog maar een schijntje van mijn leven overgelaten. Mijn energie was op. En hoewel ik geen idee had wat mij te wachten stond als ik hulp zou krijgen, wist ik wel dat het NU moest gebeuren. Maar helaas… een wachttijd.

Ik wist toen nog niet welke mogelijkheden ik had en wachtte maar op de reguliere zorg. Mijn eetstoornis vond dit wel fijn! Die had nog even de tijd om alle ruimte in te nemen. Ik voelde me al enorm eenzaam, maar in die tijd werd dat versterkt. Ook mijn motivatie om te herstellen werd er niet beter op…

Gratis intake aanvragen

Herken de symptomen van een eetstoornis

Een eetstoornis zorgt dagelijks voor problemen. Er speelt meer dan alleen eten of niet eten. Iemand kan vastlopen vanwege vertekende gedachten over zichzelf. Hierdoor kan men te weinig of juist te veel gaan eten. Maar ook overmatig compenseren in de vorm van overgeven, diëten, laxeren of bewegen (sporten). Een eetstoornis is een verborgen probleem, wat je aan de buitenkant niet snel ziet of laat zien. Een duidelijk te herkennen signaal is vaak echter wel dat iemand kieskeurig omgaat met eten uit angst om aan te komen.

Overbruggingszorg nodig? Neem contact op

Heb jij ook te maken met lange wachttijden? Heb je het gevoel dat de eetstoornis sterker wordt? Zet je voor je gevoel eerder stappen achteruit dan vooruit? Dit hoeft jou niet te overkomen. Neem contact met mij op voor de mogelijkheden met betrekking tot overbruggingszorg. Samen kijken we naar wat je nú nodig hebt tot de tijd dat je in behandeling gaat. Ongeacht welke behandeling en hoe lang je moet wachten.

Back To Top