1. Focus op waar je blij van wordt: versnel je herstel met sport.
Wanneer je je meer focust op doen waar je weer blij van wordt, kan het maar zo zijn dat je denkt aan sport. Je denkt aan de tijden dat het vroeger een instant lach op je snuit toverde, al is die misschien soms nu ver te zoeken. Sport in combinatie met een eetstoornis is misschien zo’n lastig ding geworden dat je je afvraagt: “Hoe kan sport deze lach weer tevoorschijn toveren?”
Het sporten zonder controle en prestatiedrang oppakken, het klinkt heel simpel. Besluiten om te stoppen de focus op de eetstoornis te leggen en de focus verplaatsen naar dat wat je blij maakt. Op het moment dat je dat doet gaan er automatisch belletjes rinkelen wanneer je terugdenkt aan waar je ook al weer blij van werd, en kun je je de dingen weer één voor één herinneren. Tsja en dan denk je weer aan hoe je eigenlijk niet eens meer weet hoe je dat doet. Gewoon lachen tijdens en genieten van de sport….
Het kost tijd, maar je kunt hier weer steeds beter in worden. Durf jij de sport weer te zien als een liefdevolle vriend(in)? Ja, zo kan het namelijk ook!!
2. Je kunt óók sporten zonder streefdoel en gaan voor het geluksgevoel.
Een streefdoel is niet nodig wanneer je kijkt naar de belangrijkste reden om te (blijven) sporten. Gezond blijven is veel meer dan je conditie op peil houden. De geestelijke variant hiervan is waarschijnlijk nog wel de belangrijkste reden om toch te sporten. Je lichaam maakt gezonde stoffen aan. Gezondheid staat in periode van herstel altijd nog voorop…
Het is voor je gezondheid belangrijk om je conditie op peil te houden. De zwaarste en langste trainingen kun je voor nu even achterwege laten. Toch kan het met de juiste begeleiding zeker niet verkeerd zijn om eens tussen alle andere opties van sporten te kijken om te doen.
Gratis intake aanvragen
3. Je neemt de regie over je goed voelen.
Als jij je goed wil voelen, wil jij degene zijn die hier acties in onderneemt. Als sporten je ooit vrijheid en een goed gevoel heeft gegeven, maar dit nu ver te zoeken is, is het tijd om deze verstoorde relatie weer te herstellen! Nu je sport weer als vriend(in) in de ogen wil kijken mag je dit zien als optie om je weer goed te voelen!
Iedere keer wanneer je merkt dat je je eigen verantwoordelijkheid op jezelf goed voelen, afschuift, grijp jezelf in je nekvel, stop met katten en neem je verantwoordelijkheid en vriendelijke houding terug. Want alleen als je je verantwoordelijkheid bij je houdt, dat jij de sport weer als warm kan zien, ga je voor echt vrij zijn. Vrij om je te voelen zoals je je wilt voelen.
Bijvoorbeeld:
Misschien werd je vroeger wel helemaal blij van een potje dribbelen naast het huis, maar denk je dat dit nu niet meer in je leven past. Je bent niet meer speels, je bent nu groot. Je hebt doelen, die bereik je met sport. Maar hey: heb jij ooit een vriend of vriendin uitgekozen om doelen te bereiken? Dit speelse omgaan met sporten hoe past dit nu opnieuw in je leven?
“Jij bent uniek en daarom wil je een uniek herstel! En dat is positief!”
Meer leren over sport tijdens het herstel van je eetstoornis?
Omdat iedereen uniek is en weer ergens anders blij van wordt, is het ontzettend belangrijk de juiste begeleiding te krijgen tijdens en na de sport. Als ervaringsdeskundige professional in eetstoornissen met specialisatie in de sport begeleid ik cliënten tijdens het hersteltraject hiermee. Ik help je met een bewezen aanpak waarin ik veel aandacht besteed aan “Wie ben jij en waarvan word jij blij?”
Behoefte aan een gratis en vrijblijvende sparring-sessie over sporten tijdens of na een eetstoornis? Laat je gegevens hier achter en ik neem contact met je op.