skip to Main Content

Eetstoornis herstel. Herstellen na een eetstoornis?

Ja het kan echt! Het herstel van een eetstoornis is heel goed mogelijk! Sterker nog: het is uitgangspunt van Esti Helpt. Als ervaringsdeskundige en toegepast psycholoog ben ikzelf en zijn de mensen met wie ik werk daar levend bewijs van! Het blijven geloven in het kunnen herstellen van een eetstoornis is dan ook waarmee ik je graag help.

Lees verder

Duurzaam eetstoornis herstel

Echt duurzaam herstellen doen je door de onderliggende problemen aan te raken en zelf goed uit te diepen wie je bent en waar jij voor staat. Herstel vanuit de kern, zorgt ervoor dat jij de eetstoornis niet langer bij je hoeft te dragen. Zodat je er ook echt afscheid van kunt nemen.

Herken de symptomen van een eetstoornis

  • Kieskeurig zijn met eten
  • Angst om aan te komen
  • Laag of negatief zelfbeeld
  • Vertekend eigen lichaamsbeeld
  • Dwangmatig bewegen of sporten
  • Eetbuien afwisselen met diëten

Neem je tijd

Juist door niet te snel door het proces heen willen vliegen, is het mogelijk een laagje dieper te kijken. En dit is exact nodig om duurzaam te kunnen herstellen! Als jij durft aan te gaan de verwachting rondom herstellen bij te schaven en hiervoor je tijd te nemen, zal je opmerken dat je hierin een reis van omgaan met pieken en dalen doorloopt. Dit is wat je evenwichtig gaat maken. Want juist door goed te weten om te gaan met moeilijke momenten in je leven, ontdek je waar jouw behoeften echt liggen, buiten de eetstoornis om.

Gratis intake aanvragen

Herken de symptomen van een eetstoornis

Een eetstoornis zorgt dagelijks voor problemen. Er speelt meer dan alleen eten of niet eten. Iemand kan vastlopen vanwege vertekende gedachten over zichzelf. Hierdoor kan men te weinig of juist te veel gaan eten. Maar ook overmatig compenseren in de vorm van overgeven, diëten, laxeren of bewegen (sporten). Een eetstoornis is een verborgen probleem, wat je aan de buitenkant niet snel ziet of laat zien. Een duidelijk te herkennen signaal is vaak echter wel dat iemand kieskeurig omgaat met eten uit angst om aan te komen.

Genezing door vallen en opstaan

Juist door jezelf te realiseren dat de weg naar herstel geen rechte lijn is, sta je jezelf de mildheid toe die nodig is om echt vrij te raken van de stoornis. Weet dat je zal vallen en opstaan, sta jezelf toe om te mogen leren. Ontdek wat goed voor jou werkt en wat niet, en dat is namelijk hoe je pad richting herstel zal verlopen. Uiteraard kan de periode van toewerken naar volledig herstel heel verschillend zijn, dit heeft dan ook te maken met diverse factoren.

De eerste stap naar duurzaam eetstoornis herstel

Esti: De stap die je vandaag kunt zetten is mij aangeven dat je het fijn zou vinden, om eens een ervaringsdeskundige naast je te hebben staan. Een van de vragen die ik vaak voorbij hoor komen is deze “Kan ik wel herstellen?”.  Daarop antwoord ik steevast: ja. Iedereen kan herstellen!

De eerste stap is hulp vragen, en dat is gewoon alleen nog maar in contact komen! – Esti

Ervaringsdeskundige in eetstoornis herstel

Weet dat Esti Helpt geboren is vanuit ervaring. Ik, Esti, ben ervaringsdeskundige en weet hoe het kan zijn, voor en na therapie. Ik weet als ervaringsdeskundige hoe het leven voelt, eenmaal hersteld. Het is een van de beste dingen die me is overkomen. Want: het leek wel alsof ik vergeten was om te leven. Ik geniet weer. Ik help nu zelfs! Als ervaringsdeskundige begeleid ik in mijn eigen praktijk bij eetproblematiek. Want ook jij kan dit leren: om te leven zonder je eetprobleem. Weet dat het beter kan!  In het hersteltraject help ik met een bewezen aanpak waarin ik veel aandacht besteed aan “Wie ben jij en waarvan word jij blij?”. De technieken die ik gebruik bevorderen je herstel, waardoor je tijd wint. Herstellen van een eetstoornis is wat echt daadwerkelijk kan, bij iedereen! Ik weet wel ook hoe prettig en ontzettend belangrijk het is om ondersteuning te mogen ontvangen. Ook jij doet ertoe! Ook jij kan hier verder in komen, of liever gezegd, uit komen 😉 Ik help je dan ook graag. 

Ontdekken wat ik je kan bieden op het gebied van volledig eetstoornis herstel?

Lijkt het je fijn om aan de slag te gaan, zodat het herstel van je eetstoornis nu écht begint? Wil je meer weten over de opties en mogelijkheden? Neem contact met me op en we maken vrijblijvend eens kennis.

Back To Top