skip to Main Content

De verschillende soorten hulp bij eetstoornis

Het is belangrijk om jezelf behandeling te gunnen wanneer je te maken hebt met een eetstoornis. Hulp bij eetstoornis inschakelen doe je om ervoor te zorgen dat je weer gezond wordt en je weer helemaal als jezelf, vrij, in het leven staat. Hoe ingrijpend het hebben van de stoornis ook voor je is geweest, voel je vooral niet machteloos. Er zijn diverse soorten eetstoornis hulp waaruit je kan kiezen. Denk bijvoorbeeld aan het aangaan van online hulp om je eetstoornis mee te genezen. Therapie vormen die je live of online kan aangaan en daarnaast ook opdrachten waarmee je zelf aan de slag kan gaan.

Neem contact op met Esti

Hoe weet ik welke hulp bij eetstoornis vrij raken het best helpt voor mij?

Werkwijze

Mijn werkwijze bestaat uit vijf pijlers, waarin we samen aan het herstel van een eetstoornis werken.

Lees meer

Begeleiding

Heb je zelf een eetstoornis? Sport je obsessief? Of, ken je iemand met een eetstoornis? Esti helpt.

Lees meer

Tarieven

Bekijk hier de tarieven van mijn dienstverlening. Wel zo fijn dat je dit op voorhand al weet, toch?

Lees meer

De voordelen van online hulp bij eetstoornis problemen

Vrij van de eetstoornis raken, gaat het best wanneer je aan de slag gaat op een manier die voor jou goed werkt. Natuurlijk is het fijn dat het past bij de fase waarin jij je bevindt, bijvoorbeeld net uit therapie, of juist nog nooit therapie hebt gehad of bijvoorbeeld op een wachtlijst staat. Ook is het belangrijk te kijken naar wat jij als persoon prettig vindt werken. Als voor jou de avond een fijn moment is, dan zou dat online prima kunnen werken voor je. Mocht het zo zijn dat je juist graag 1 op 1 begeleiding ontvangt, weet dan dat die vorm van therapie er ook voor jou is. Een combinatie van beide kan ook goed voor je werken.

Wij van Esti Helpt merken vaak dat online hulp een eerste gemakkelijke drempel is om overheen te stappen. Het kan daarom ook prima als eerste stap fungeren. Zo wen je alvast aan de thema’s en vragen waarmee jij aan de slag kan gaan om jezelf eetstoornis vrij te maken. Deze vorm van online hulp bij eetstoornis biedt dus een mooie basis of toevoeging naast 1 op 1 therapie, waardoor je ook nog eens kan werken aan jezelf, wanneer jij dat wil. Toegegeven: soms is een stok achter de deur wel fijn. Het combineren met live sessies is in dat geval aan te raden!

Begeleiding

Je kunt bij me terecht als je relatie op gebied van eten, bewegen en/ of je uiterlijk op deze vlakken verstoord, ongezond of obsessief is. Ook als je sportief bent. Familie en vrienden help ik ook graag in de omgang met een naasten die een eetstoornis heeft.

Kom van je eetstoornis af

Heb jij een eetstoornis? Of loop je met obsessieve gedachten rondom eten, je uiterlijk en/of bewegen en merk je dat dit je belemmert in je dagelijkse leven? Weet je nog niet zeker of je hulp nodig hebt? Of juist wel? Plan dan een gratis en vrijblijvende kennismaking in. Esti helpt. Maak een afspraak.

Sporten zonder obsessie

Herken jij ‘beweegdrang’ in jezelf? Dan ben je waarschijnlijk zoveel mogelijk aan het bewegen met als doel calorieën verbranden of controle te houden over je gewicht en lichaam. Hoe kun je weer op een gezonde manier sporten en het plezier terug vinden, zonder dat het een obsessie wordt? Let’s talk about it!

Leven met iemand met een eetstoornis

Een eetstoornis heb je niet alleen, maar ook familie en vrienden ondergaan het. Leven met iemand die een eetstoornis heeft, gaat niet zonder stress voor de omgeving. Hoe kun je hier als naasten mee omgaan en een steun zijn voor de persoon met een eetstoornis. Esti kan je ook hierbij helpen. Tips nodig?

Eetstoornis hulp inschakelen vanuit prakijk Esti Helpt?

Besef je goed dat een eetstoornis een ernstige psychische aandoening is, die niet zomaar vanzelf overgaat. Te laat hulp inschakelen, kan ervoor zorgen dat je veel langer dan nodig is dealt met de gevolgen hiervan. Denk daar in aan het ervaren van vervelende ongezonde gedachten, moeilijke eetsituaties die keer op keer terugkomen. Al met al is dit stressvol en komt het je gezondheid absoluut niet ten goede. Juist wanneer je jezelf toestaat aan de slag te gaan met het werken aan je angsten en het eerlijk aan kijken van je gevoelens zal je stress afnemen en kan genezing starten. Er is hoop! Ook voor je lichamelijke gezondheid is het aan te raden hier niet te lang in te blijven hangen.

Veel vermoeid zijn, maag- en darmproblemen, dit zijn tekenen dat jouw lichaam dit geen prettige staat vindt. Onderschat dat dus niet! Welke gevolgen de stoornis voor jouw lichaam heeft is helemaal afhankelijk van het type stoornis en de mate hierin. Toch is voor ieder lichaam de juiste eetgedragingen enorm van belang. Je lichaam is je motor en leveraar van energie!

Ben je er klaar mee om langer onder spanning te staan dan nodig is? Zoek je naar de oorzaken van je eetstoornis? Ga ervoor en zoek samen met de therapeut uit welke vorm van hulp bij jou past.

Bij Esti Helpt bieden we diverse vormen van hulp aan. Online hulp bij eetstoornis, offline, 1 op 1 en in de vorm van opdrachten. Esti Helpt is opgericht door ervaringsdeskundige Esti waardoor de therapie in vertrouwen kan worden aangegaan. Denk je bijvoorbeeld negatief over jezelf? Weet dan dat je bij ons kunt rekenen op veel herkenning en ondersteuning in dit soort gevoelens. Het kunnen allemaal oorzaken zijn van je eetstoornis! Wij nemen jou serieus. Haal jezelf uit isolement en zorg dat je weer met andere dingen dan je eetgedrag bezig kan zijn. Gun jezelf een vrijblijvend gesprek.

Back To Top